Известие

Collapse
No announcement yet.

Мнения за поведение на 156 при зимни условия...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Колега това със спирачката е точно така.Аз по завойте преди Бургас щях да се пребия ако интуитивно не бях пуснал спирачката и задницата се върна на мястото си.. Ама в завой не се натиска спирачка .. Какви подобрения за задницата имаш предвит? 4 тухли 4-ки в багажника
    AR 156 2.4 JTD 98' RED ~200 bhp - EX
    Seat Toledo 1L 1,9 TDI EX
    AUDI A4 Avant B5 1,9 TDI ~150 H.P Quattro

Comment

Кво плюете само, не знам ...

Аз пък съм си много доволен от поведението на 156. Според мен всичко е до въпрос на стил на каране, опит, хубави зимни гуми и работещ АБС.

Drive carefully!

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
        Кво плюете само, не знам ...

Аз пък съм си много доволен от поведението на 156. Според мен всичко е до въпрос на стил на каране, опит, хубави зимни гуми и работещ АБС.

Drive carefully!
        Подкрепям те на 100% !!!

Има някъде "наоколо" една тема, в която собственикът бил сложил различен размер гуми отзад и колата дала грешки в системите. Имаше доста "акъл" относно какъв е проблемът, но в крайна сметка се оказа, че при поставяне на 4 нови гуми, колата се оправила. О, чудо!

ABS-ът при доста коли, особено европейски, е на BOSCH.
        Надали на едни коли е супер функция, а в други пречи.
        По-скоро човекът, като елемент в това "уравнение", е в състояние да промени нещата - да ползва различни гуми, да не слага зимни гуми, да кара с галоши и т.н.
        Ако колата има 4 еднакви и гуми според сезона, се съмнявам да спира по-зле с ABS
        Има много коли, които са с разбито окачване, неработещи датцичи и т.н.
        Ами как да работи адекватно системата тогава?

От друга страна чета и се чудя ... абе вие да не би да сте на рали или някакво друго състезание?
        Много се накефих на едно изказване "чукнах спирачката преди завоя и тя взе да поднася" Каква скорост, какъв завой, каква кола?
        И на Карлос Сайнц би му се прискало да взима уроци по дрифтинг с предно ...

п.с. Един съвет - не пишете глупости, че ESP, ASR, ABS, EBD и т.н. са лоши системи и не вършат работа Смешно е да се твърди подобно нещо
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Dodo 155 Покажи съобщение
          Много се накефих на едно изказване "чукнах спирачката преди завоя и тя взе да поднася" Каква скорост, какъв завой, каква кола?
          И на Карлос Сайнц би му се прискало да взима уроци по дрифтинг с предно ...
          Е ако ще е за конкретни примери - 20 км скорост, заход за ляв завой, 156 2.4 от подписа, с 4 чисто нови зимни гуми Гудиър... върнах газта, недозави... спирачки, посука се доволно преди да я стабилизира АБС... после се оказа, че отдолу имало какво - лед
          Е поради скороста и други факти произшествие нямаше, като преминах леда я стабилизирах, но нали искаше примери ... на достатъчно голямо парче лед нищо не спасява.
          Е сети се ако бях чукнал спирачките 2м по късно ... дали задницата нямаше да ме изпревари въпредки АБС, ЕБД и новите гуми
          Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от Dodo 155 Покажи съобщение
            Подкрепям те на 100% !!!

Има някъде "наоколо" една тема, в която собственикът бил сложил различен размер гуми отзад и колата дала грешки в системите. Имаше доста "акъл" относно какъв е проблемът, но в крайна сметка се оказа, че при поставяне на 4 нови гуми, колата се оправила. О, чудо!
            Аз също бях с малко по ниски предни, щото не можах веднага да бодна същия размер, и абс прехъркваше често, сега всичко е ток.....
            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
              Е ако ще е за конкретни примери - 20 км скорост, заход за ляв завой, 156 2.4 от подписа, с 4 чисто нови зимни гуми Гудиър... върнах газта, недозави... спирачки, посука се доволно преди да я стабилизира АБС... после се оказа, че отдолу имало какво - лед
              Е поради скороста и други факти произшествие нямаше, като преминах леда я стабилизирах, но нали искаше примери ... на достатъчно голямо парче лед нищо не спасява.
              Е сети се ако бях чукнал спирачките 2м по късно ... дали задницата нямаше да ме изпревари въпредки АБС, ЕБД и новите гуми
              На лед нищо не помага, а примерите не са ги дали колегите на "стъкло" асфалт, нали?
              Аз също карам кола по улиците, дори и сега
              Все пак не искам да си мисля, ако колата ти нямаше ABS или той беше изключен, както по-горе имаше предложения, точно в този момент ...
              ABS-ът, хубавите гуми, ниската скорост и твоят опит са те спасили!
              Извади от уравнението едно от тези и ми кажи дали пак щеше да си късметлия?
              sigpic

Comment

Моята е като снегорин ...върви навсякъде и не буксува
                Alfa156 Against All

Comment

И миналата и тази зима имах възможността да шофирам и в сняг и на лед, планинско качване, спускане пробвал съм на всякъде. Колата е със зимни гуми- нови, натоварена с пътници наистина е по-проходима, но и само с мен провидението и не е лошо. За АБС нямам никакви забележки. Успоредно с нея управлявам служебни Опел Астра, Форд Мондео и Пежо 306 дизел. Единствено Пежото е по-проходимо, но то е и друг клас автомобил. Преди имах една Фиестичка тя на сняг и на лед беше перфектна, никога не бях слагал вериги, но в никакъв случай не я сравнявам с Алфата. Чета някой от коментарите и ми се струва, че или колегите нямат достатъчно опит , карат с лоши гуми или автомобила им е неизправен. По десетобалната система Алфата бих я оценил с 8 за поведение при зимни условия.
                  SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

ей значи не може да се съгласим с различните мнения и това си е то не е само до опит като години или навъртяни колометри ами до това и колко автомобила си сменил. имам предвид не само да пробваш за 5-10км и да даваме акъл.. аз примерно не съм доволен от 156-цата ми, на база на други сравнения с над 20 автомобила, което изобщо не я прави толкова лоша кола. а и за това дето колегата коментира кой в кви условия е карал, всеки сам си знае.. пробвай да изкараш една зима каквито има в Канада и пак ще си говорим после дали ние нямаме опит или наистина колата си има сериозни косури зимата....

Comment

• Аз лично бих и дал 7, заради склонноста и към поднасяне на задницата (говоря са движение по прав път, при промяна от сух път към лед). Това с 4 зимни гуми, рагулиран преден и заден мост, балансирани гуми и 120км ежедневно шофиране по гореспоненатите ни пътища, а и скорост около 120км/ч.
                      Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                      Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                      Горе главата, нищо че е празна...

Comment

• Ами аз не живея в Канада, служебни автомобили карам ежедневно по повече от 10-20 км. Темата според мен отдавна трябваше да приключи защото очевидно Алфа 156 е не е най-добрият автомобил за зимата, но не е и най-лошият. Средна работа. Което е напълно задоволително за нашата географска ширина.
                        SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

• Първоначално публикувано от newuser Покажи съобщение
                          ей значи не може да се съгласим с различните мнения и това си е то не е само до опит като години или навъртяни колометри ами до това и колко автомобила си сменил. имам предвид не само да пробваш за 5-10км и да даваме акъл.. аз примерно не съм доволен от 156-цата ми, на база на други сравнения с над 20 автомобила, което изобщо не я прави толкова лоша кола. а и за това дето колегата коментира кой в кви условия е карал, всеки сам си знае.. пробвай да изкараш една зима каквито има в Канада и пак ще си говорим после дали ние нямаме опит или наистина колата си има сериозни косури зимата....
                          Колата няма кусури зимата ..... Аз съм минавал няколко пъти през маршрута Пловдив/Банско през юндола в най-големия сняг .... Един път не ми е поднесла, нито ми е пробуксувала колата. Естествено ,че ще има по-проходими марки,но това не значи ,че колата има "сериозни" проблеми зимата ... Тук сме България , преди 2-3 години когато наваля около 80-90 см сняг през същия маршрут, не съм имал никакви проблеми ....
                          п.п. Що не си купи лада нива, за да си доволен. Грозно е да твърдиш ,че колата има сериозни проблеми зимата ....още повече,че имаш опит ... .За да го нямаш сериозния проблем си смени гумите с хубави или не давай толкова газ ...... колата в тези условия трябва да се "гали" .... ама какво ти обяснявам ти си с опита на над 20 коли с Канадските зимни условия.....
                          Alfa156 Against All

Comment

• Първоначално публикувано от newuser Покажи съобщение
                            Съгласен съм-задницата играе кючек и то доста добре
                            ALFA ROMEO 159 2,4 JTD 210 PSsigpic

Comment

• Първоначално публикувано от slav40 Покажи съобщение
                              Колата няма кусури зимата ..... Аз съм минавал няколко пъти през маршрута Пловдив/Банско през юндола в най-големия сняг .... Един път не ми е поднесла, нито ми е пробуксувала колата. Естествено ,че ще има по-проходими марки,но това не значи ,че колата има "сериозни" проблеми зимата ... Тук сме България , преди 2-3 години когато наваля около 80-90 см сняг през същия маршрут, не съм имал никакви проблеми ....
                              п.п. Що не си купи лада нива, за да си доволен. Грозно е да твърдиш ,че колата има сериозни проблеми зимата ....още повече,че имаш опит ... .За да го нямаш сериозния проблем си смени гумите с хубави или не давай толкова газ ...... колата в тези условия трябва да се "гали" .... ама какво ти обяснявам ти си с опита на над 20 коли с Канадските зимни условия.....

Колега , не разбирам, защо толкова сляпо защитаваш ,че 156 е много добре на сняг, аз не виждам с кавко е толкова добре, според мен си е нормален автомобил с никакви допълнителни екстри говоря преди 2003 год Алфите какво имат един АБС и това е , такаче , не виждам с какво е по - устойчива на пътя от другите коли, аз си казах моето мнение , в момента моята кола си седи в гаража и чака да се стопи снега, защото ако я извадя немога да си кача по улицата където живея, и като да не повярваш "галя" газта ама видиш ли въртим , ако искаш и с перце да я докосна, дадох ви конкретен пример назад в темата , където на сравнително не много висок баир , го катерих с 3к оборота с лек допир на газта едвам едвам едвам, и накрая се наложи да спра и това беше пробвам да тръгна и почва да ми се върти предницата на ляво надясно след което последва авариини и назад... , не виждам тук в тази ситуация с тези гуми и тези системи на колата , опитат би ти помогнал? Незнам колко са проблемни гумите или системите , защото видях по пътя едно АУДИ А8 с видимо големи гуми колкото моите , че може и по-големи и си газеше без проблеми.
                              Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank

Comment

• Първоначално публикувано от slav40 Покажи съобщение
                                от мишлен по-хубаво до 150 лева за гумата ако предложиш... ти не можеш да ме убедиш както и аз теб... всеки си има мнение...
                                Last edited by newuser; d.m.y г., 12:13.

Comment

Working...
                                X